Craciun Levi si Rovaniemi

 

Orice copil îşi doreşte să-l întâlnească pe Moş Crăciun. Chiar şi adulţii se întorc în timp când trec pragul casei Moşului, acolo unde el locuieşte tot anul.

De cum cobori din avion, nu ai cum să nu-ţi opreşti privirea asupra imensului panou care îţi urează bun-venit în aeroportul lui Moş Crăciun. Imaginea bătrânelului cu barbă albă şi veşminte roşii împânzeşte oraşul, iar acolo unde nu a încăput, şi-a pus amprenta cu un sticker pe care anunţă „Moş Crăciun a fost aici”.  După ce ai dat o fugă la centrul comercial al lui Moş Crăciun, te urci în autobuzul care te duce la 8 km de oraş, în Satul lui Moş Crăciun.

Dacă nu te-ai obişnuit deja, aici totul este al lui Moş Crăciun, de la magazine, oficiu poştal şi cafenele, până la celebra lui casă. Intrarea este gratuită, dar după ce spiriduşul te convinge să faci o poză cu Moşul şi îţi mulţumeşte în toate limbile pământului, nu poţi rezista tentaţiei de a nu cumpăra fotografia înrămată, pentru 25 de euro. Ai şi varianta unui stick USB cu filmarea întâlnirii tale cu Moşul, pe care îl poţi primi contra 50 de euro. Aşadar, ai intrat gratuit, dar nu ai ieşit cu portofelul la fel de plin. În plus, e aproape imposibil să rezişti nenumăratelor suveniruri din însăşi magazinele grupate în bazarul Moşului.

 

Alternative pentru turişti în Rovaniemi

 

Cei care nu vor sa audă de numele Moşului şi de acest brand construit în mod abuziv, dar ajung aici pentru că este cel mai accesibil punct al Laponiei au la alegere o multitudine de activităţi pentru a-şi umple timpul liber în oraşul friguros.

  • O vizită la Muzeul Arktikum acoperă toate gusturile şi toate vârstele. Istoria poporului de Sami, un periplu în flora şi fauna Laponiei, camere cu temperaturi scăzute şi activităţi interactive pentru cei mici pot constitui una dintre opţiunile pentru o după-amiază liniştită.
  • Întreabă la recepţia hotelului la care eşti cazat sau la punctul de informare turistică despre excursiile de o zi organizate pentru turişti. Acestea comprimă în câteva ore cele mai intense experienţe finlandeze, e drept, pentru preţuri medii de 150 – 200 de euro de persoană. Majoritatea ofertelor includ închirierea unui snowmobil cu care se face deplasarea în grup pe râul îngheţat şi prin pădure. În plus, poţi opta pentru o vizită la o fermă de reni sau de câini husky, dar şi pentru o plimbare cu sania.
  • Închiriază un echipament pentru schi de tură şi urmează un traseu din cele deja marcate pentru localnici. Acest sport este unul dintre cele mai frecventate de finlandezi, încercând să se menţină în formă indiferent de sezon.
  • Nu rata sub nicio formă aurora boreală. Chiar dacă nu ai norocul de a prinde o noapte senină, merită efortul şi frigul îndurat pentru a ajunge într-o zonă întunecată, departe de luminile oraşului, pentru a-ţi aţinti privirea spre cer în aşteptarea luminilor care să încununeze o vacanţă de neuitat acasă la Moş Crăciun.

 

 

Pentru Oferta : http://bit.ly/1IgcAOl